CovicoVastgoed Logo

Investeren in nieuwbouw

Dat investeren in vastgoed een slimme zet is, staat buiten kijf. De lage intrestvoeten op hypothecaire leningen en de dalende spaaropbrengsten op de traditionele zicht- en spaarrekeningen, zorgen er voor dat investeren in vastgoed overduidelijk een aanzienlijk groter rendement oplevert. Bovendien bent u beschermd voor de stijgende inflatie, aangezien de huurprijzen aangepast worden aan de index. Veel investeerders opteren bovendien om te investeren in nieuwbouw. Hier zijn enkele redenen voor:

 

 • Hoger rendement t.o.v. oudere woningen of appartementen.
  Bij een nieuwbouw heeft u immers geen grote renovaties te verwachten en te bekostigen.
 • Volledig volgens woonnormering, zonder extra en moeilijk te begroten kosten.
  Bij een herverkoop dient u zich te vergewissen of de woning voldoet aan alle wettelijke kwaliteitsnormen voor verhuur en aan de comforteisen van de kandidaat-huurder. Vaak wordt men bij oudere woningen geconfronteerd met onzichtbare gebreken en dus ook met niet-begrote kosten of op voorhand moeilijk te bepalen kosten en renovatieduur.
 • Hogere huuropbrengst bij een energiezuinige nieuwbouw.

Hoewel u bij een renovatie van een bestaande woning het energiepeil sterk kunt verlagen, is het bijna onmogelijk om het E-peil op het zelfde niveau te krijgen als bij een nieuwbouw. Een lagere energiekost is een uitermate sterke verhuurtroef naar kandidaat-huurders.

 • Een mooi afgewerkte en instapklare moderne nieuwbouwwoning met een hoogwaardige afwerking trekt kandidaat-huurders aan.
 • Zorgeloos kopen en verhuren op lange termijn. Een nieuwbouw wordt immers opgeleverd met alle noodzakelijke documenten, zijnde: energie-attest, Arei-attesten, keuringsattesten van aansluiting waterinstallatie en rioleringen en postinterventiedossier. Daarnaast ben je als investeerder ook nog extra beschermd door de Wet Breyne en de tienjarige aansprakelijkheid van architect en aannemer.

Dit alles zorgt er voor dat u investeert met een zeker rendement op lange termijn.

 

Covico Vastgoed garandeert u bovendien:

 

 • Conformiteit aan alle vigerende wettelijke (bouw)technische normeringen
 • Hoogstaande kwalitatieve materialen
 • Hoge afwerkingsgraad
 • Inspraak tijdens het bouwproces
 • Technische service na oplevering van eigen projecten

(Ver)koop en (ver)huur met een specialist.

De beloftes van Covico Vastgoed

1

Transparantie

Onze contracten en documenten zijn steeds klaar en duidelijk. Hier geen addertjes, wel transparante communicatie over de hele lijn.

2

Eigen vakteam

We hebben een eigen vakkundig team van bouwexperts. Ze zijn perfect op elkaar ingespeeld en gaan keer op keer voor het beste resultaat!

3

Erkend makelaar en aannemer

We zijn aannemer in klasse 4 en beschikken als makelaar over een BIV-nummer. Onze jarenlange ervaring krijg je er zo bij!

Groep Covico

Covico Vastgoed maakt deel uit van Groep Covico.

Met RenoCovico leggen we ons toe op (totaal) renovaties. De transparante aanpak en eigen vakteams zijn wat onze klanten het meeste appreciëren.

We creëerden 16 inspirerende badkamerconcepten waarmee we klanten begeleiden in hun keuze. Van advies tot plaatsing, wij doen alles zelf. Onze garantie op snelheid en kwaliteit!
Wij verhuren gasketels volgens een all-informule en leggen ons ook toe op duurzame technieken. Van zonnepanelen met thuisbatterij tot warmtepomp, wij zijn het aanspreekpunt.